Thomas & Renée naar de USA

Thomas & Renée naar de USA
Klik op de foto en bekijk ook onze website!! WWW.thomasschoots.nl

zondag 24 augustus 2014

Een bijzondere ontmoeting!Een bijzondere ontmoeting.

We gaan op weg richting Hyannis. Volgens Renée moet hier een markt zijn, maar alles wat we hebben gevonden, geen markt. Maar wat dan wel?
Bij het oprijden van het schiereiland Cape Cod komen we bij het Visitor Center.
De dame achter de balie legt ons uit wat er te zien en te horen is.
Een ding heb ik heel goed onthouden, dat is dat de Kennedy ’s hier in Hyannis hun zomer verblijf hebben gehad.
Er wordt in de stad gefluisterd waar die woning is, maar keihard bewijs vinden we niet.
Vragen en nog eens vragen, we worden van het kastje naar de muur gestuurd.
Maar ik zal het vinden! Op een gegeven moment zie ik een klein winkeltje dat open is.
Ik denk dat de eigenaar ons wel wijzer kan maken, maar ook hij blijft vaag.
Het moet ergens in de buurt van Port Hyannis zijn, zegt hij.
Ingetikt in de TomTom en wij op pad. Na een mijl of drie zijn we in Port Hyannis en hier gaat de speurtocht verder.
En weer vinden we een klein winkeltje met achter de toonbank een mevrouw die mij heel glazig aankijkt als ik de vraag stel waar het huis van JFK is.
Als u hier links gaat en aan het eind weer, dan bent u in de buurt zegt de dame, maar je kunt niks zien zegt ze er gelijk achteraan.
Dat zou jammer zijn en daar hebben we niet Mevrouw en Mijnheer de rechercheur voor uitgehangen.
Opgeven is geen optie, dus de eerst volgende die op straat loopt wordt de vraag gesteld: Waar hebben de Kennedy ’s hun buitenverblijf gehad?
Twee keer links zegt de man kortaf, kennelijk willen ze rust in de tent en niet aan allerlei mensen uitleggen waar ze hun verblijf hadden. Dat is begrijpelijk maar ik wil het weten en als het kan het ook nog op de kiek zetten! Basta!
Na twee keer links weer niks. We stoppen aan de rechterkant van de weg en ik spring uit de auto, houd een fietser staande en vraag: Kunt u mij zeggen waar de Kennedy ’s hebben gewoond?

Ja, zegt de fietser, een vriendelijke man van ongeveer 65 jaar, dat weet ik en wat wil je weten? Ik vraag hem of het verhaal klopt dat de Kennedy ’s hier gewoond hebben in hun vakanties en hij zegt dat het zo is. Zet je auto maar op het parkeerterrein dan zal ik je het laten zien. Het is niet eenvoudig en je moet de weg weten zegt Robert, (hij had zich inmiddels voorgesteld.) “Kom maar mee”. We lopen vanaf de parkeerplaats over een heel smal paadje, richting de zee.
We komen uit op een houten pier en daar krijgen we de aanwijzingen hoe we het huis kunnen vinden. Robert legt precies uit wie van de Kennedy clan waar heeft gewoond.


We staan voor het huis van Joseph, (het eerste huis met een eigen bioscoop en kegelbaan), de vader van JFK. Links van dit huis staan nog drie huizen waar John F, Robert en Ted Kennedy hun optrekjes hadden. Werkelijk een adembenemende locatie.
We zijn heel blij met de informatie die we krijgen van Robert en prijzen ons gelukkig dat we hem tegen zijn gekomen. Het blijkt echt dat het heel bijzonder is dat we door over een privé steiger te stappen weer op openbaar strand kwamen waardoor we dit hebben kunnen zien.
Robert is fotograaf en we hebben genoten van zijn uitleg. We wisselen een adreskaartje uit en ik zeg contact te houden met hem.
Voor de liefhebbers van mooie foto’s is hier zijn website http://robertbestphotography.com
Van hier gaan we terug naar het centrum van Hyannis om het museum van JFK te bezoeken. Hier kunnen we zien wat een bijzondere familie het eigenlijk was.

Foto’s van hoe zij hun jeugd hier hebben doorgebracht met vader Joseph en moeder Rose.
Maar ook later toen JFK al president was en ontmoetingen had met onder andere Lyndon B Johnson. Er werd dan ’s morgens gewerkt en ’s middags een potje getennist of gegolft.
Een bijzondere story, die als een soort rode draad door een deel van onze vakantie loopt.


Eerst het bezoek aan het Witte Huis, daarna aan de begraafplaats Arlington en ten slotte zien we alle foto’s hier in het museum over de gelukkigste periode uit zijn korte leven hier in Hyannis Port.


We rijden verder richting de haven van Woods Hole om te kijken wat de mogelijkheden zijn om naar het eiland Martha’s Vineyard te gaan.
Maar al heel snel blijkt dat dit een kostbaar plaatje wordt om het met eigen auto te doen.
Als voetganger moet je of een fiets of een scooter huren om nog iets van het eiland te zien. We vinden het te kort om op een dag heen en weer te gaan, dus blijft dit voor een volgende keer als we weer in de buurt zijn.
Dan maar naar de Supermarket om een gebraden kip te scoren en lekker vers fruit met een goede salade. We zijn klaar met het fast food en eten heerlijk in het motel waar we een mogelijkheid hebben om het ook nog warm te serveren.
Weer is er een dag omgevlogen, morgen de laatste dag op Cape Cod 24-08.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten