Thomas & Renée naar de USA

Thomas & Renée naar de USA
Klik op de foto en bekijk ook onze website!! WWW.thomasschoots.nl

maandag 25 augustus 2014

Cape Cod slotWat doe je op een van de laatste dagen van je vakantie? Mijmeren of het wel leuk was?
Wat hebben we nog niet gedaan?
Zijn we echt geen dingen vergeten te kopen, ook altijd een item in de VS met zijn vele Outlets Hoe krijgen we alles weer in de koffers?
Zo komen er nog vele vragen op die we kunnen bedenken.
Maar het eerste waar wij aan denken is: hoe leuk maken we de laatste dagen van deze reis.
En daar is niet veel fantasie voor nodig. We hebben nog een gedeelte van het schiereiland niet gezien, de noordwestkant, daar zijn nog een paar leuke items om op af te gaan.
We rijden naar de plaats Sandwich, waar een Heritage moet zijn die min of meer is ingericht voor kinderen, maar ook voor ‘jong volwassenen zoals wij’ vinden er wel iets van hun gading.
We rijden er in een slakkengangetje heen. Het is maar 17 mijl en we zijn niet gewend aan zulke mini afstanden in dit toch wel immense land.
Als we in de stad komen zien we gelijk 3 goed gevulde kerken, aan het aantal auto’s te zien die er voor de deur staan en het is tenslotte zondagmorgen.
Voor de rest is het nog stil op straat. We stoppen op de parkeerplaats van een van de musea die de stad rijk is, het Glasmuseum.
Maar erg veel trek hebben we niet om de deur te bestormen en binnen polshoogte te gaan nemen wat er allemaal is uitgestald.
Het is een mooie dag en het liefste zoeken we een buiten activiteit, dus op naar de Heritage, lekker in de natuur. Bij aankomst zijn er al behoorlijk wat auto’s en is er al een heuse rij voor het loket waar je je dollars kan slijten.
Renée vraagt als ze aan de beurt is of er ook nog korting wordt gegeven als je een bepaalde leeftijd heb bereikt J. maar daar is geen sprake van. Gewoon de volle mep betalen. Daarna kunnen we met het polsbandje dat je krijgt om, het park bestormen.We beginnen met een reuzen houten spin, vlak bij de ingang, waar de kinderen heel blij tussen de poten poseren voor de klikkende camera’s van hun ouders, die op hun beurt roepen dat de gezichtjes vooral vrolijk moeten zijn.

De natuur is prachtig, in het park is alle flora en fauna vertegenwoordigd.
Voor de kinderen is er veel te beleven in het park. Van het raden of een plant wel of niet giftig is tot het knutselen van insecten met allerlei frutsels.
Maar Renée denkt: Ik ben nog op vakantie en word vandaag al weer getest met het omgaan van kinderen terwijl dat over een week pas weer hoeft.


Bij een voordracht in een soort arena worden we al aardig “verwend” met huilende kids,
die het niet kunnen waarderen dat hun ouders zulke rare dingen op zondag bedenken terwijl er op de TV en het internet zoveel meer te beleven is.
Wij gaan nog even bij een tentoonstelling van oude auto’s kijken die hier ook getoond worden. Twee vliegen in een klap, dat denken ze hier ook, natuur en auto’s kunnen best samen.

Na een lekkere lunch verlaten we het park en zoeken voor het eerst in deze vakantie het strand op om eens lekker een uurtje van de zee te genieten.
Dat is geweldig voor Renée, een liefhebber van een uurtje strand. Bij mij is dat een beetje anders. Mijn probleem is dat ik heel moeilijk stil kan zitten en dat manifesteert zich al na vijf minuten.(ADHD??)

De oplossing voor mij is een vooral spannend boek mee en een camera, dan sleep ik me wel door dit uur heen J.We hebben het alle twee naar onze zin en daar gaat het tenslotte om.
Om drie uur gaan we richting Motel waar en daar kom je niet onderuit, het pakken voor de thuisreis gaat beginnen.
Onder het motto: Alles wat je hier laat is mooi meegenomen!!

  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten