Thomas & Renée naar de USA

Thomas & Renée naar de USA
Klik op de foto en bekijk ook onze website!! WWW.thomasschoots.nl

woensdag 27 augustus 2014

Epiloog!Epiloog

Jammer, ook aan deze vakantie zit een begin maar ook een eind.
We hebben net de auto ingeleverd met 3086 gereden mijl, dat is 4937.6 km.
Even terug kijken kan haast niet in twee regels, maar ook niet in 10 A viertjes.
Het is zo gigantisch veel wat we gedaan hebben en natuurlijk zijn er de absolute hoogtepunten.
Om te beginnen een super vlucht via Iceland naar Boston. Alles mooi op tijd en ook de auto halen bij Hertz was appeltje eitje. Het hotel voor de eerste overnachting was in de buurt.
Dan begint zo’n vakantie al van een leiendakje
We rijden eerst een stuk naar het noorden naar Portland. De eerste overnachting is  op een camping. Er moet nog wel het een en ander worden aangeschaft voor we echt kunnen eten en slapen, plus alle elektronica moet worden opgeladen.
Tent opbouwen en naar de hardware store: 6 meter verlengkabel, een koekenpan, twee platte borden, een afwasteiltje en een plaatje om het vlees te grillen op de barbecue, die iedere plaats op een de camping wel heeft, en het feest kan beginnen.
We raken in gesprek op de camping met een buurman die ons adviseert naar Acadia NP te gaan en dat blijkt geen miskleun. Zelf hebben we deze thuis ook al gezien en het blijkt echt een toplocatie.
Na dit bezoek gaan we naar White Mountain; ook daar op een camping in de tent.
Een bezoek dat ons nog heel lang zal bijblijven is als we het over de Tuckerman Trail hebben. Een klim door een ravijn met geen meter pad maar alleen maar rotsblokken.
Na vijf uur klimmen, komen we helemaal gesloopt boven, maar “we made it”
Het volgende item zijn de Niagara watervallen met als overnachting voor dag 1: Motel Jade Inn.
Te goor voor woorden, wat een vieze tent. Ik krijg nog de kriebels als ik er aan denk.
Maar één misser mag op deze trip.
De volgende dag weer snel naar een camping. Niagara een zeer toeristisch gedoe met een wandeling naar Canada.
Nu trekken we zuidwaarts richting Shenandoah NP. Onderweg proberen we een plaatsje te bemachtigen op een camping in Virginia, maar door de drukte lukt dit niet. Overal is het stampend vol. Dus toch maar weer een motel maar nu een met het keurmerk “goed” en dat lukt. Shenandoah, ook zeer de moeite waard om rond te struinen. Wat een geweldige natuur.
We duiken nu het stedenprogramma in, te beginnen in Washington. Een leuk bezoek aan de stad. Jammer dat we zo ver weg zitten; 45 min. met het busje van de camping naar de stad.
Er is ook niks dichterbij te vinden wat op een camping lijkt en de motel en hotel prijzen rijzen de pan uit.
Uiteraard zijn het Witte Huis en de begraafplaats Arlington, waar de meeste van de Kennedy ’s begraven liggen, het hoogtepunt van deze stad.
We logeren voor de verandering in een Cabin met een heus plastic matras, waar we wel onze thermarest matjes overheen leggen, comfortabel en droog.
De tweede stad is Philadelphia en weer zitten we een flink stuk buiten de stad.
Ook hier zijn campings een zeldzaam verschijnsel dus wordt het dit keer een luxe onderkomen, namelijk een hotel bij het grootste winkelcentrum wat de USA rijk is.
Met de trein kunnen we naar de stad. Het is een fraaie stad waar veel te zien en te beleven is; een aanrader.
Via Princeton gingen we door naar de stad onder de steden: New York.
Heerlijk om hier weer terug te zijn en totaal andere dingen te zien en te bekijken dan laatst in oktober.
Hier kamperen we weer lekker met de tent op een stuk grond ter grootte van een postzegel.
Dat staat in geen enkele verhouding met de Big Apple maar we doen het er maar mee. Lekker knus J.
Uiteraard komen we in deze stad tijd te kort, maar dat is dan voor het volgende bezoek.
Een ding is zeker we zijn hier niet voor de laatste keer geweest.
Nu op naar een van de leukste schiereilanden die we de laatste jaren hebben bezocht: Cape Cod. Je moet er geweest zijn. Prachtige natuur en stranden plus leuke stadjes.
Heerlijk om er een dag of vier te vertoeven en dit keer in een motel.
Langzaam komt de finale in zicht. We willen graag nog de Freedom Trail lopen in Boston, maar er is een addertje onder het gras. Ons laatste motel ligt 17 mijl uit het centrum van Boston.
En vanaf deze plaats is er geen openbaar vervoer naar het centrum. Dat is een streep door de rekening. Parkeren is niet te betalen. Voor een uur moet je al $ 8,- aftikken!! Wel zijn ze zo vriendelijk max $ 35 per dag in rekening te brengen.
Maar niet getreurd. Er is wel een grote Mall waar eten en andere snuisterijen onze ogen verwennen.
En ook voor Boston geldt, een goede reden om nog eens terug te keren.
Dit is zo ongeveer het slot van deze onderneming. We zijn op weg naar Reykjavik. 
Er komt nog een overnachting in IJsland aan. We worden na een telefoontje dat we er zijn keurig opgehaald door de taxi shuttle van het hotel. Binnen 5 minuten zijn we er. Wanneer we de kamer zien schieten we alle twee in de lach.


Na alle Kingsize bedden en alles groot, groter grootst, krijgen we nu een kamer met aan elke muur een heel smal opklapbed en een kleine wastafel. 
Dat is het toilet op de gang en een douche hebben we niet kunnen ontdekken. Maar….. we kunnen een paar uur slapen en krijgen zelfs om 5.00 uur een ontbijt. 
Een harstikke leuke, geslaagde onderneming. Niet uit een reisgids maar simpel zelf samen gesteld, met veel natuur en steden.
Ik hoop dat u van onze Blog heeft genoten!! Verhalen met een knipoog.
Morgen vliegen we door naar Amsterdam en de rondreis door 13 staten van het Noord-Oosten van de USA is dan voorbij.

 


                Hartelijke groeten, 

        Renée en Thomas Schoots                         

Beste volgers, vrienden en bekenden,
Al onze boeken zijn nu online bij www.mijnbestseller.nl en gepubliceerd! Na veel uren van zwoegen achter mijn PC, de nodige - tijdelijke - writers blocks en wat 'geniale ingevingen'zijn ze nu eindelijk klaar en ik ben er ontzettend trots op! Ik heb mijn boeken uitgegeven via Mijnbestseller.nl en daar zijn ze onder andere ook te koop. Ik stel het op prijs als je deze mail naar vrienden wilt doormailen.
Hieronder staat een korte omschrijving van onze boeken: Als kleine jongen mocht helpen met het bouwen van mijn vaders eigen caravan. Nadat het project klaar was togen wij ieder weekend, als het weer dat toeliet, er op uit. Vanaf dat moment heeft het kampeer virus mij besmet en ben ik nog steeds niet genezen. Nu 55 jaar verder zijn we nog steeds zeer actief bezig met het bedenken van allerlei reizen en nieuwe vormen van kamperen. Het resultaat kun je lezen in de reisverslagen die zijn gemaakt en die wij hebben opgetekend in deze boeken. We hebben Europa verdeeld in twee delen. Zuidoost Europa en Zuidwest Europa. Landen zoals Griekenland, Turkije, Albanië, Kroatië in het zuidoostelijk deel en Portugal, Spanje en Frankrijk in het zuidwesten van Europa.Marokko in Noord Afrika met een trekking in de Hoge Atlas. Reizen met rugzak te voet, met een daktent, en niet te vergeten ons eigen ontwerp de "Multisleur" hebben ons begeleid op onze (stroop)tochten door 16 landen, waarde volle ontmoetingen met verschillende culturen. Verhalen met een knipoog. Veel lees plezier.
Hopelijk heb ik hiermee jullie interesse kunnen wekken in onze boeken. ze zijn te koop op http://www.mijnbestseller.nl
Met vriendelijke groet, Thomas & Renée Schoots

2 opmerkingen:

  1. Het was weer super om bijna dagelijks over jullie avonturen te lezen super om vanaf een afstand toch alles een beetje mee te beleven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank! we hebben het met veel plezier geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen