Thomas & Renée naar de USA

Thomas & Renée naar de USA
Klik op de foto en bekijk ook onze website!! WWW.thomasschoots.nl

zaterdag 23 augustus 2014

Cape Cod dag1Dag 1 op Cape Cod begint regenachtig. Dit zijn we de laatste weken ontwent dus moeten we ons programma een beetje aanpassen.
Een beetje lamlendig komen we pas om 07.15 uur ons bed uit dus hebben we lekker uitgeslapen. Al denkt Renée hier iets anders over, voor haar had er nog een uurtje bij gekund. Maar als we het licht aanknippen en we zien de gigantische puinhoop aan kleding en kampeerspullen in de kamer liggen, springen we alle twee recht en gaan aan de slag.
Na een uur en drie kwartier zijn we zover. h\Het meeste is uitgezocht en verdeeld in koffers.
Op naar het ontbijt dat bestaat uit een bagel en wat muesli, een kleine muffin en uiteraard een beker jus en koffie.
Na dit te hebben weggewerkt gaan we pad richting het Cape Cod National Seashore, langs de Atlantic Ocean.

We bezoeken een kleine markt met vijf kramen in het centrum van South Orleans.
Na dit kleine oponthoud gaan we verder naar het visitor center van het National Park.
Daar krijgen we de nodige informatie over Cape Cod en alles wat er te zien is in het Park.
Ook bekijken we twee filmpjes van het ontstaan en het behoud van Cape Cod.
De park pas is ons al zeer goed van pas gekomen. Vandaag moet je voor iedere parkeerplaats aan de zee $ 15 betalen, maar met de National park pas is het gratis.
Ook hier wordt de legitimatie van de pashouder met de card zeer goed bekeken en pas daarna mogen wij als pashouder gratis parkeren.
Het is heel bijzonder om het hoogte verschil van de duinen met de zee te zien.Ook het verhaal bij de vuurtorens is apart. Deze zijn al drie keer verplaatst in verband met dreigende afkalving door de zee op de duinen.


Wat ik als heel apart ervaar is het huisje waar de kabel die onder de Atlantische Oceaan doorloopt, aankomt en dat hier destijds de mogelijkheid van communicatie met Europa is ontstaan.
Het gaat langzaam richting Provincetown.

Het aantal Liquor stores is niet te tellen en wij dachten nog wel dat we voordat we het schiereiland opreden onze wijnvoorraad op peil moesten brengen omdat we bang waren dat we geen flesje meer konden kopen J!
Maar het blijkt dat het geen reservaat is en dat het wat een drankje betreft het je hier aan niets ontbreekt.
Ook aan Motels geen gebrek. De een na de ander duikt op langs de enige weg die het schiereiland rijk is. Pretparken zijn ook een must, ook daarvan is het aantal niet te tellen.
Cape Cod wat betekend Kaap Kabeljauw, is een publiektrekker eerste klas. In het weekend komen duizenden Amerikanen hier naar toe, van Boston tot New York, om eens lekker uit te blazen en dat kan. Mogelijkheden genoeg.

In Provincetown aangekomen gaan we op zoek naar een parkeerplaats. Nou dat treft!
Bij alle parkeerplaatsen waar we langskomen, staat het bord: VOL. Na 20 minuten hebben we in de stad rondgereden zonder maar een plaats te kunnen vinden.
Uiteindelijk wordt het een plaats bij de lokale buurtsuper. Dat is dan wel een stukje lopen maar dat hebben we er graag voor over.
We lopen het centrum in en kunnen onze ogen niet geloven. Wat een maffe en hilarische stad is dit. We maken het restant van een soort carnaval mee. We zien mensen verkleed in de meest exotische en erotische kleding die door de straten van Provincetown lopen en die het grootste plezier hebben. Vandaag is het de sluiting van een week feest.
Iedereen poseert graag voor een foto en het is vermakelijk hoe dat er aan toe gaat.  

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten