Thomas & Renée naar de USA

Thomas & Renée naar de USA
Klik op de foto en bekijk ook onze website!! WWW.thomasschoots.nl

donderdag 21 augustus 2014

New York dag 2


Het dagprogramma is voor vandaag zo ingedeeld dat we dingen gaan doen die we vanwege het drukke programma in oktober niet hebben gedaan.
Eerst gaan we naar Staten Island. Deze Ferry boot is er eigenlijk voor de forensen die in Manhattan werken en is gratis.
En aangezien hij vlak langs het Vrijheidsbeeld vaart hebben de toeristen dat ook ontdekt.
En dat betekend dat als de Rush hour achter de rug is, zij massaal gebruik maken van dit tripje, aangeboden door de stad New York.

We lopen het eerste stuk vanaf het WTC onderlangs Battery Park. Hier is een hele nieuwe promenade aangelegd vanwaar je een schitterend gezicht heb op Ellis Island en het Vrijheidsbeeld
Bij de Ferry is het nog rustig, de boten varen om het half uur, maar tien minuten voor de afvaart loopt het storm met allemaal toeristen en waar toeristen zijn is het dringen geblazen.
Het gaat uiteraard om het beste stekkie aan boord met het fraaiste uitzicht.
Als de hele horde aan boord is,vaart hij in ongeveer een half uur naar Staten Island

.
En daar begint het gedrang opnieuw. Sommigen, die dit trucje meer hebben gedaan, weten precies wat ze moeten doen om direct de Ferry terug te hebben.
Zodra de loopplank aanligt en het hek wegschuift sprinten ze snel via de Exit naar de vertrekhal, om nog als allerlaatste voordat de schuifdeuren dicht gaan mee te glippen aan boord en dat scheelt dan weer een halfuur wachten.


Wij maken keurig het rondje af, inclusief het wachten op de volgende Ferry.
Na anderhalf uur is het rondje compleet en gaan we richting Pier 17. Volgens ons boek heb je vandaar een spectaculair uitzicht over de baai.
Onderweg kijk ik nog eens op de folder die we gekregen hebben en zie dat er met kleine letters op staat dat Pier 17 wordt verbouwd en gerenoveerd en pas in 2015 weer in gebruik wordt genomen. Een missertje dus J ! Maar een alternatief is er wel voor handen.
We staan voort het Helikopterplatvorm en kijken elkaar aan. Zullen we of zullen we niet.
We zullen niet, Renée vindt het wel heel spannend maar is bang om ziek te worden.
Dan  is wel je dag naar de knoppen en dat is het niet waard.
Op naar de metro en richting Chelsea, de wijk die de laatste jaren in het nieuws was.
Piet Oudolf is een van de architecten van de High Line. Een niet meer in gebruik zijnde oude spoorweg en station zijn omgetoverd in een schitterende wandelpromenade boven de straten van Chelsea. Prachtig om te zien hoe allerlei hoeken zijn benut met banken en planten en ander snuisterijen; heel fraai. Dat de spoorbaan en het station zijn behouden en er iets voor deze wijk is ontwikkeld waar nu veel toeristen komen om te flaneren op de High Line is een geweldige opkikker voor de buurt.


Na een uurtje te hebben rondgewandeldgaan we ergens een klein hapje halen. Ook hier weer een leuk snufje! Je bestelt wat je wilt eten en dan krijg je een soort wekker mee. Als het apparaat gaat knipperen is je eten klaar en kun je het komen afhalen!
Het laatste wat we niet mogen overslaan is Century 21, de outlet bij uitstek voor merkkleding schoenen en parfums.
Horden toeristen drommen door het gebouw om de beste koopjes te bemachtigen.
Op ieder etage een batterij kassa’s waar met plastic geld (credit card) enorme bedragen worden uitgegeven en niemand lijkt een idee te hebben over hoeveel geld ze nu eigenlijk uitgeven. Manden vol met kleding verlaten hier de tent. Onvoorstelbaar wat een gulzigheid zich van de mens meester maakt als het om koopjes gaat.
Wij konden er dit keer niets van onze gading vinden Jammer maar de volgende keer in New York slaan we de winkel zeker niet over.
We hebben in twee dagen nu ongeveer zestien uur gelopen in de stad en gaan terug naar de camping om maar eens wat op papier te zetten en de foto’s te bekijken.
Later op de avond gaan we richting New Jersey City om een eettentje op te zoeken.
Je hoeft niet echt te zoeken want het ene restaurant zit vast aan het andere.
Het gaat er allen nog maar om wat wil je eten: Fast Foot bij Mc Donalds, Dunkin’ Donut, Indiaas, Vietnamees, Frans of Italiaans? Het is er allemaal.
We gaan voor de Pizza.
Alleen de maten van deze Pizza’s lopen de spuigaten uit. Ze zijn zo mega groot dat ik er een week genoeg aan heb.
De kok zegt dat er ook wel “small” is en dat: hij aan alle wensen kan voldoen.
OK zegt Renée: Een pizza small, de helft met kaas een de andere helft zonder kaas.
De kok kijkt ons aan of we van Mars komen. Zo’n belachelijke bestelling heeft hij nog nooit gehad en hij lacht zijn mond vol met gouden tanden bloot.
Maar zegt hij er gelijk achteraan: “Het komt goed, beloofd is beloofd”.
En inderdaad na tien minuten staat keurig de Pizza met en zonder kaas op tafel en eet smakelijk grijnst de kok en lacht weer zijn hele gebit bloot.
En nu onder de wol. Twee dagen Big Apple we zijn gesloopt J.
New York is de derde grote stad voor ons deze vakantie, maar staat met stip op één!!

Lekker slapen, morgen weer een dag!!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten